Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام حقیقت با اشاره به پایین بودن کمیت و کیفیت کتاب با محوریت امام (ره) برای کودکان و نوجوانان، گفت: بیشتر آثار در این حوزه، خاطره است.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: سید روح الله موسوی خمینی در اول مهر 1281 در خانواده ای مذهبی و اهل علم و دانش در خمین به دنیا آمد. ایشان در حوزه علمیه قم به تحصیل فقه، فلسفه اسلامی و عرفان پرداختند و درجه اجتهاد خود را در سال 1313 از عبدالکریم حائری یزدی دریافت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام خمینی(ره) نخستین رهبر  انقلاب اسلامی ایران بودند که  انقلاب ایران در سال 1357 را رهبری کردند که این رهبری تا پایان عمر ایشان ادامه داشت. امام (ره) در سال 1308 با خدیجه ثقفی ازدواج کرد که حاصل آن ازدواج، دو پسر و سه دختر بود. ایشان در اواخر شب 13 خرداد سال 1368 در سن 86 سالگی درگذشت. از امام(ره) اشعار و آثار متعدد عرفانی به یادگار مانده است. بیش از 40کتاب در زمینه های اخلاق، عرفان،حدیث، فقه، تفسیر، فلسفه و شعر از امام خمین(ره) وجود دارد. در مورد امام خمینی (ره) کتابهای زیادی منتشر شده است . به منظور اطلاع از کمیت و کیفیت آثاری که با محوریت امام(ره) برای کودکان و نوجوانان نوشته شده است، گفتگویی با «حجت الاسلام حسین حقیقت» که مدرس حوزه و دانشگاه ، نویسنده ، پژوهشگر و رییس اداره تربیت مربی کودک و نوجوان سازمان تبلیغات اسلامی است، ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

چقدر توانسته ایم شخصیت امام خمینی (ره) را در قالب کتاب های شعر و داستان برای کودکان و نوجوانان تبیین کنیم؟

 یکی از مظلومیت هایی که انقلاب و بالاخص معمار بزرگ انقلاب اسلامی دارد، این است به خوبی و کامل معرفی نشدند. متاسفانه ما نتوانستیم آنچنان که باید و شاید امام خمینی (ره) را به نسل جوان معرفی کنیم. در حقیقت می توان گفت که انقلاب اسلامی، دستاوردهای آن و شخصیت امام (ره) به طور شایسته و بایسته تبیین و تشرح نشده است. در صورتی که در این زمینه جای کار بسیار زیاد وجود دارد. امام (ره) یک شخصیت معمولی نبودند. هر یک از ابعاد شخصیتی این مرد بزرگ و والا مقام جای بحث و بررسی و تشریح دارد.

 

مهم ترین عواملی که باعث شده است امام خمینی(ره) در قالب کتاب به خوبی معرفی نشوند، چیست؟

شاید یکی از مشکلات عمده در این زمینه، هم عصر بودن ما با امام خمینی (ره) است. باید زمان بگذرد تا نتایج بیشتر و بهتری مشخص شود. با گذشت زمان مسلما بر تعداد و کیفیت آثار نوشته شده در مورد امام (ره) افزوده خواهد شد.

 

کتابهایی که با موضوع امام خمینی(ره) برای کودکان و نوجوانان نوشته شده است از نظر تعداد قابل قبول هست؟

کتاب های شعر و داستان را جست و جو کردم و متوجه شدم نویسندگان و شاعرانی که برای کودکان و نوجوانان در مورد امام (ره) کتاب نوشتند حتی به تعداد انگشتان یک دست نیز نمی رسند. این مساله جای تاسف دارد و نشان می دهد که ما  در طول این سالها خیلی کم کاری کردیم.

 

کتابهایی که با محوریت امام (ره) نوشته است، بیشتر در چه قالبی است؟

آنچه که در مورد امام (ره) کار شده است، بیشتر ذکر خاطره است یعنی مجموعه خاطراتی که از افراد مختلف جمع آوری شده و حتی این مجموعه خاطرات تبدیل به رمان و داستان نشده است. نویسندگان تنها به ذکر خاطره بسنده کردند و تغییری در آن خاطره به وجود نیاوردند و زبان آن را برای کودک و نوجوان تغییر ندادند. در صورتی که امام (ره) به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران باید در قالب های ادبی و هنری مختلف همچون شعر ، داستان، فیلم ، انیمیشن و تئاتر به کودکان و نوجوانان معرفی شوند.

 

کیفیت آثاری که در مورد امام (ره) نوشته شده است را چگونه ارزیابی می کنید؟

 آثار بسیار کمی در مورد امام (ره) وجود دارد اما همان آثار کم نیز فاخر نیستند. می طلبد که موسسات فرهنگی یک برنامه ریزی داشته باشند تا امام خمینی(ره) را به اشکال مختلف ادبی اعم از شعر ، داستان کوتاه، داستان بلند و رمان معرفی کنند. نویسندگان و شاعران متبحر زیادی داریم که می توانند کتابهای خوب و ماندگاری در مورد امام(ره) بنویسند و جنبه های فردی، خانوادگی، سیاسی و اجتماعی ایشان را تبیین و تشریح کنند.

 

پس کتابهایی که در مورد امام (ره) برای کودکان و نوجوانان نوشته شده از نظر کمی و کیفی در رتبه پایینی قرار دارد؟

متاسفانه بله. آنچه که در مورد امام خمینی(ره) نوشته شده است ،جذابیت ندارد. در حقیقت ما در این زمینه هم از نظر کمیت و کیفیت دچار کمبود هستیم. حداقل می توانستیم هر سال چند کتاب خوب در مورد امام(ره) که شخصیت بسیار جامع داشتند، منتشر کنیم اما ما در هر دهه دو سه کتاب در مورد امام (ره) نوشته و منتشر شده است. امیدوارم که با همت نویسندگان، پژوهشگران و شاعران خلا موجود مرتفع شود.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: مریم داوری کتاب کودک و نوجوان امام خمینی ره برای کودکان و نوجوانان مورد امام نوشته شده امام خمینی ره امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۰۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش

به گزارش خبرنگار مهر، سه اثر پژوهشی تالیفی در حوزه های های مختلف موسیقی با تالیف پریچهر خواجه نوازنده و مدرس موسیقی، سپهر سراجی پژوهشگر موسیقی و کلارنس جی همیلتون در قالب آثار جداگانه پیش روی مخاطبان قرار گرفته اند.

افزایش مهارت در نوازندگی قانون با کتاب «مضراب»

کتاب «مضراب -جلد دوم» عنوان اثری جدید در قالب تمرین ها و قطعاتی برای ساز قانون به قلم پریچهر خواجه از نوازندگان عرصه نوازندگی قانون است که توسط نشر «ماهور» منتشر شده است:

خواجه درباره این کتاب نوشته است:

«مجموعه‌ مضراب رویکردی آموزشی دارد و با هدف گسترش کارگان مکتوب و اجرایی ساز قانون و تقویت مهارت نوازندگان طراحی و تنظیم شده‌ است. کتاب اول شامل ۳۰ تمرین با توجه به تکنیک‌های گوناگون بود و کتاب حاضر (مضراب ۲) شامل ۲۵ تمرین با تمرکز بر تکنیک‌های گسترش‌یافته و ۱۵ قطعه‌ ضربی است. تمرین‌ها و قطعات مجموعه‌ مضراب نیز با الهام از موسیقی ایرانی نوشته‌شده و حاصل ذهنیات و تجربیات پیوسته‌ نگارنده در نوازندگی و آموزش، طی سالیان متمادی است.

لازم به ذکر است که برای بهره‌گیری از این مجموعه، داشتن مهارت‌های پایه‌ نوازندگی قانون ضروری است و از این‌ رو مضراب برای نوازندگان سطح متوسط به بالا پیشنهاد می‌شود.»

«آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایران» و مساله هویت کتاب شد

یکی دیگر از کتاب های تازه منتشر شده حوزه موسیقی «آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایران - گفتمان ها و مساله هویت» نام دارد که با تالیف سپهر سراجی و مقدمه ساسان فاطمی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

سراجی درباره این اثر نوشته است:

«در دوران نوجوانی که بسیار پیگیر مباحث نظری، به‌ویژه مساله‌ نوگرایی و ضرورت آن، در حوزه‌ موسیقی ایرانی بودم، موضوع چندصدایی در موسیقی ایرانی بحثی داغ و پرطرفدار بود.

دغدغه و سودای موسیقیِ ایرانی چندصدایی‌ شده به اَشکال مختلف در آثار و گفتار موسیقی‌دانان ایرانی موج می‌زد و همچنان نیز کمابیش ادامه دارد. در همین دوران و هنگام تحصیل در رشته‌ آهنگسازی کم‌کم متوجه شدم که اگر به جای طرح این سوال که «موسیقی ایرانی را چرا و چگونه باید چندصدایی کرد؟»، بپرسیم: «بنیادها و مبانی نظری آهنگسازی در موسیقی ایرانی چیست؟»، آنگاه می‌توانیم به سوال نخست نیز راحت‌تر پاسخ دهیم، چراکه چندصدایی خود یکی از سرفصل‌های دانش و فنی بزرگ‌تر، یعنی آهنگسازی، محسوب می‌شود.

بنابراین با مرور زمان به این نتیجه رسیدم که باید پرسش‌ها به‌جای چندصدایی، هارمُنی و کنترپوان، به چیستی، چرایی و چگونگی «آهنگسازیِ موسیقیِ ایرانی» معطوف شود.»

خواندن یک کتاب با موضع «لمس کلاویه و بیان موسیقایی»

کتاب «لمس کلاویه و بیان موسیقایی» نوشته کلارنس جی‌همیلتون و ترجمه‌ حمید براری دیگر اثری است که این روزها پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

در توضیح این کتاب آمده است:

«اگر نجاری بخواهد خانه ای چوبی بسازد، باید ابزار آلات کاملاً تیزی داشته باشد و همین طور در به کارگیری این ابزار هر جا که لازم باشد تبحر داشته باشد.

او باید قادر باشد که نقشه معمار را به‌ خوبی دنبال کند و دورنمای کافی برای معماری تکمیل شده داشته باشد.

به همین شکل یک پیانیست باید انگشتان و ماهیچه هایی داشته باشد که هنگام اجرا در مواقع بغرنج او را یاری دهند؛ او باید بتواند کلاویه ها را برای خلق درجات صدا به اندازه لمس کند.

همچنین باید قادر باشد طرح کلی و همین طور جزییات یک قطعه را آن طور که مورد نظر آهنگساز بوده است دنبال کند.

در کتاب پیش رو پیشنهاداتی برای به کارگیری از این ابزارها برای رسیدن به هدف فوق ارایه می دهیم.»

کد خبر 6092797 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • ناشر هندی بابت اقدام وهن‌آمیز به امام خمینی(ره) عذرخواهی کرد
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت